Sakura´s - Čínská a Japonská restaurace, Sushi

... měsíční fermentaci. Fermentovaná rýže konzumována nebyla. Tento postup se šířil přes Čínu a v 8. století našeho letopočtu se dostal i do Japonska. Japonci spojili konzumaci syrových ryb s rýží a toto ...

Pickles: Kvašená zelenina dokáže upravit rozhozené ...

Kvašená a fermentovaná zelenina může být v tomto případě nápomocná, jelikož ve střevech pomáhá udržovat přirozený stav. Současný západní styl stravování, který obsahuje přemíru cukrů a nevhodných tuků ...

Asijská kuchyně v ČR (výsledky průzkumu) | ...

... pikantni zeli, asi japonsko Korejské jídlo připravené z nakládané a fermentované zeleniny a dalších ingrediencí. Dá se říci korejská obdoba Pickles. korejská specialita, nakládané ostré zelí

Sezónní potraviny jsou zdravější a pomohou zhubnout ...

... a kvašená (fermentovaná) zelenina, která se v Koreji jí ke každému jídlu. Obsahuje čínské zelí, bílé ředkvičky, cibuli, okurky, sůl a koření v podobě chilli papričky, česneku, zázvoru a rybí omáčky ...

KVAŠENÍ ZELENINY A OVOCE »

Následující recept na “beet kvass” je z knihy Vyživující tradice. Jde o jednoduchý kvašený zdravý nápoj, který má tradici třeba na Ukrajině a v Rusku.

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná ...

... sashimi – tradiční japonské speciality oblíbené i v Evropě. Jejím základem je také přírodně fermentovaná sójová omáčka Kikkoman, Sushi Sashimi omáčka je však o něco sladší a jemnější, takže je ...

Sója ano nebo ne? » Jíme Jinak

... že nejsou fermentované. Sója by se vůbec neměla nefermentovaná jíst a prý ji v Japonsku rozhodně nefermentovanou nejí (nebo min. před několika lety, než přišla americká reklama a životní styl, nejedli ...

Japonská kuchyně | Japanspotlight

... plátky čerstvých syrových ryb nebo mořských plodů, na jednom talíři se jich zpravidle objeví několik druhů. Důraz je kladem samozřejmě na čerstvost surovin a na estetické vyznění. Nepodává se s rýží ...

Čínské zelí | Epikure - jarní zelenina | Epikure

Zelenina, která se podobá listovému salátu, pochází z Číny a pěstuje se také v Koreji, Japonsku a v menší míře i v Evropě. Ve své domovině se nazývá pak-choi a pod tímto jménem se často objevuje i na ...

Časté dotazy »

A za pozornost stojí i to, zda mléko pochází od tradičního staršího plemene. Protože tradiční plemena krav (Jersey, Guernsey, africké, indické) mají ...
poezii japoneze dedek lize kundicky krasne sukave skolacky